Yöperhonen on leikkisän absurdi ja samalla synkkä kauhutarina maailmassa vellovista pahuuden voimista, ihmistä piinaavasta vallanhalusta ja tekemistämme valinnoista. Mutta Yöperhonen on myös tarina toivosta ja höyhenenkevyistä unelmista, jotka nousevat siivilleen ja tanssivat ilmassa.

 

Yöperhonen pohjautuu löyhästi vuonna 1920 ilmestyneeseen saksalaiseen kauhumykkäelokuvaan Das Cabinet des Dr. Caligari. Esitys kertoo elokuvan yhden hahmon, unissakävelijä Cesaren, tarinan. Tarina on keksitty. Tarkoituksen etsiminen kaaoksesta on totta. Kuka vain meistä voisi olla Cesare, pyytämässä hyväksyntää, anteeksiantoa tai oikeutusta omalle olemassaololleen.

 

Yöperhonen valtaa Apteekkimuseon ja Qwenselin talon pihapiirin tulevan syksyn pimeinä ja synkkinä iltoina muuttaen museon rakennukset makaaberin kauhutarinan näyttämöksi. Lavalla näyttelijöiden lisäksi nähdään ja kuullaan Turun oopperakuoron laulajia, jotka luovat esitykselle kauniin ja tunnelmallisen äänimaiseman.

 

Esityksen ovat käsikirjoittaneet Ishwar Maharaj ja Eeva Salonius. Ishwar Maharaj myös ohjaa esityksen. Koreografina toimii Tuija Lappalainen ja valosuunnittelijana Essi Santala. Skenografiasta vastaa Suvi-Tuuli Höglund ja maskeerauksesta Sarianna Sormunen. Esitys tehdään yhteistyössä Turun oopperakuoron laulajien kanssa, laulun valmennuksesta vastaa Pinja Niemenrinne.

Käsikirjoitus: Ishwar Maharaj ja Eeva Salonius

Ohjaus: Ishwar Maharaj

Koreografa: Tuija Lappalainen

Kuoron valmennus: Pinja Niemenrinne

Valot: Essi Santala

Skenografia: Suvi-Tuuli Höglund

Maskeeraus: Sarianna Sormunen

Tuottaja: Eeva Salonius

Graafikko: Katariina Kangas

 

Lavalla Leevi LaamanenTuija Lappalainen, Alisa SalonenRainer Salonen, Sarianna Sormunen ja Kati Urho

 

Produktio valmistuu yhteistyössä työryhmän, Teatteri Vertigon, Turun oopperakuoron sekä Apteekkimuseon ja Qwenselin talon kanssa.

Produktiota ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Turun teatterisäätiö, Turun kulttuurilautakunta sekä Taiteen edistämiskeskus.

ESITYSPÄIVÄT

Pe 25.9. (ensi-ilta) | La 26.9. | Ke 30.9.  | To 1.10. | Pe 2.10. | 

La 3.10. | Ke 7.10. | To 8.10. | Pe 9.10. | La 10.10.

Esitykset alkavat klo 19.

Huom.! Yleisö kulkee esityksen mukana museon eri tiloissa. Osa esityksestä tapahtuu ulkotiloissa ja maasto on paikoitelleen epätasaista. Jalkaan kannattaakin varata mukavat kengät.

ESITYSPAIKKA

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

Läntinen Rantakatu 13b

20100 Turku

LIPUT

28€ peruslippu

24€ eläkeläinen

20€ opiskelija/työtön

 

Voit myös kannattaa Teatteri Vertigon toimintaa ja ostaa kannatuslipun, jonka hinta on 35€. Vertigo kiittää lämpimästi tuestasi. ❤️

 

Kaikki hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksun. Tiketin palvelumaksujen ja mahdollisten toimituskulujen hinnasto löytyy täältä.

LIPUNMYYNTI

www.tiketti.fi

p. 0600-1-1616
ma–pe 9–16
(1,78 € / min. + pvm)

Tiketin toimipisteet löydät täältä.

Liikuntarajoitteisia pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä lipunmyyntiin (p. 044 999 3831, info@teatterivertigo.fi).

LISÄTIEDOT

info@teatterivertigo.fi

p. 044 999 3831

apteekki_web.jpg
  • c-facebook
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon

© Teatteriyhdistys Vertigo ry