top of page
Gladys. Kaupunginteatteri banneri 1920x7

Gladys

 

”Te rakastatte minua – ja siksi minä rakastan teitä.”

 

 

Gladys on leikkisä ja synkän koominen tarina tähteydestä ja rakkaudenjanosta. Esitys pohjautuu mykkäfilmien suuren tähden, Mary Pickfordin (1892-1979) elämään. Pitkistä vaaleista kiharoistaan tunnettua näyttelijätärtä kutsuttiin mm. lempinimillä America's Sweetheart, Little Mary ja Queen of the Movies. Mary Pickford ehti näytellä uransa aikana lukuisissa elokuvissa, ja vuonna 1929 hän voitti parhaan naispääosan Oscarin. Pickford perusti yhdessä Charles Chaplinin, D. W. Griffithin ja Douglas Fairbanksin kanssa oman tuotantoyhtiönsä United Artists. Läpi uransa Pickford pyrki kehittämään elokuvallista ilmaisua niin näyttelijänä, ohjaajana, tuottajana kuin käsikirjoittajanakin. Pickfordia voidaan syystäkin kutsua amerikkalaisen elokuvan pioneeriksi.

 

Mary Pickford lopetti yllättäen näyttelemisen kokonaan vuonna 1933. Mitä tapahtui valkokankaan kaikkien aikojen lemmikille, kun hän leikkasi pitkät kutrinsa ja kieltäytyi tekemästä äänielokuvia?

Gladys yhdistää perinteistä teatteria, visuaalista kerrontaa, kuunnelmaa ja Foley-tehosteita. Gladys rakentaa Pickfordin elämästä monitahoisen kudelman, jossa tarinat ja harhakuvat paljastuvat vähitellen. Samalla myös Mary Pickford alkaa näyttäytyä yleisölleen tarkkaan harkittuna illuusiona. Loppujen lopuksi, mitä me tiedämme Mary Pickfordista, tuosta uraansa määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti rakentaneesta naisesta, jota koko maailma palvoi?

 

Esityksen on käsikirjoittanut Eeva Salonius. Esityksen ohjaa Ishwar Maharaj, ja koreografina toimii Tuija Lappalainen. Lavastuksesta ja puvuista vastaa Marie Antikainen ja maskeerauksesta Sarianna Sormunen. Äänisuunnittelijana toimii Jaakko Autio, ja valosuunnittelijana on Arttu Aarnio. Lavalla nähdään Samppa HeikkinenJenni HeleniusSeija UittoKati Urho ja Riikka Voutilainen. Julisteen alkuperäispiirros ja graafinen suunnittelu ovat Kaisa Salokanteleen käsialaa.

Katso:

Työryhmä

Mary Pickfordin elämänpuu

 

 

TYÖRYHMÄ:

 

Käsikirjoitus ja konsepti: Eeva Salonius

Ohjaus: Ishwar Maharaj

Koreografia: Tuija Lappalainen

Lavastus- ja pukusuunnittelu: Marie Antikainen

Naamioinnin suunnittelu: Sarianna Sormunen

Valo- ja videosuunnittelu: Arttu Aarnio

Äänisuunnittelu: Jaakko Autio

Graafinen suunnittelu: Kaisa Salokannel

Valokuvaus: Ville-Matias Roisko

 

Lavalla Samppa HeikkinenJenni HeleniusSeija UittoKati Urho ja Riikka Voutilainen

 

Produktio valmistuu yhteistyössä työryhmän, Teatteri Vertigon ja Turun Kaupunginteatterin kanssa. Esitystä tukee Turun kulttuurilautakunta ja Turun teatterisäätiö.

ESITYSPÄIVÄT

Ke 1.9. klo 19 (ensi-ilta) | Pe 3.9. klo 19 

Ke 8.9. klo 19  | To 9.9. klo 19 | Pe 10.9klo 19 | La 11.9. klo 19 

Ke 15.9. klo 19  |To 16.9. klo 19 | La 18.9. klo 14 ja 19 | La 25.9. klo 14

ESITYSPAIKKA

Turun Kaupunginteatteri

Itäinen Rantakatu 14

20800 Turku

LIPUT

29€ peruslippu

27€ eläkeläinen

19€ opiskelija/työtön

 

(Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksun. Lippupisteen palvelumaksujen ja mahdollisten toimituskulujen hinnasto löytyy täältä.

LIPUNMYYNTI

 

Turun Kaupunginteatteri

 

Verkkokauppa

 

Myyntipalvelu

p. 02 262 0030 (avoinna ma-la klo 9-19)

kaupunginteatteri.myynti@turku.fi

 

Lippupiste

lippu.fi

p. 0600 900 900
ma–pe 9–17
(2€/alk.min+mpm/pvm)

Lippupisteen myyntipisteet löydät täältä.

 

 

 

 

LISÄTIEDOT

info@teatterivertigo.fi

p. 044 999 3831

lippufi-ostaliput_170x40_FI-sininen.png
turku_a-c2-a6ebo_300ppi_viiva_black.png
bottom of page